Skip to content

Programul celor ”Zece seri de psihoterapie medicală”

”Zece seri de psihoterapie” pentru studenții de la UMF!

Activitatea celor zece seri de Psihoterapie și dezvoltare personală pentru (viitoare) cadre medicale își propune o introducere a studenților din Universitatea de Medicină și Farmacie în principalele paradigme ale psihoterapiei.

1.Pilonul comportamental: ceea ce fac schimbă ceea ce simt
2.Pilonul cognitiv: ceea ce gândesc schimbă ceea ce simt și fac
3.Pilonul neurolingvistic: metamodelul pentru limbaj
4.Pilonul psihodinamic: cheia psihanalitică
5.Pilonul metaforic: povestea terapeutică
6.Pilonul sistemic: care sunt forțele din familia mea (24 aprilie)
7.Pilonul motivational: cântarul ambivalențelor (29 aprilie)
8.Pilonul narativ: povestește și repovestește (13 mai)
9.Pilonul ericksonian: hipnoză și imagerie (17 mai)
10.Pilonul intervențiilor de grup: arta de a te oglindi în Celălalt (22 mai)

Participanții aplică pe ei înșiși o serie de tehnici concrete care să ilustreze aceste modele, cu scopul unei mai bune dezvoltări personale. Dublul câștig este gândit în termenii unei introduceri în terapia integrativă și în ocazia dezvoltării personale prilejuite de testarea tehnicilor propuse.
Activitățile valorifică la maxim lucrul în echipe alcătuite spontan. Prin urmare, veți lucra deseori cu persoane pe care, poate, nu le cunoașteți. Prin acest demers țintim și o desensibilizare a anxietății sociale a viitoarelor cadre medicale precum și o sensibilizare în direcția cooperării (complementară competiției din cotidian). Veți dori să fiți pregătit pentru contextul lucrului în echipă dacă vă înscrieți la această serie de Workshop-uri.

În limita locurilor disponibile, este deschisă participarea studenților și rezidenților din orice an de studiu, orice specializare din cadrul Facultăților de Medicină, Medicină Dentară și Farmacie (inclusiv AMG & Nutriție). De asemenea sunt așteptate atât cadrele medicale cât și cele didactice!

Întâlnirile au loc de la ora 19:30 în Amfiteatrul Duca.

Vă așteptăm!