Profesionist și prieten

Nu aș ști cum să categorisesc fiecare din cei 40 de ani de viață care m-au adus aici. Nici nu cred că m-aș fi putut împărți mai bine decât între a învăța, a iubi, a înțelege și a aduce bucurie. Cred în spiritul autentic: oameni suntem, și oricât ne-am chinui să ascundem adevăratul chip după diplome de carton, n-am fi în stare să înlocuim viața pe care celălalt o simte în noi.

Fac psihoterapie pentru că prima și singura mea chemare au fost oamenii. Am depus toate eforturile și am învățat să fiu mai bun. Între munca de dascăl, cea de cercetător și cea de psihoterapeut am făcut ce era de făcut: am înțeles, m-am înțeles și m-am făcut înțeles. Toate prin propriile puteri… Am avut grijă și am cântărit. Am ascultat și am pus deoparte. M-am străduit să acumulez înțelepciune. De fiecare dată a fost un câștig. Cu timpul, devine din ce în ce mai confortabil să știi foarte bine ce ai de făcut!

Relația terapeutică nu este o prietenie, nici o conversație comodă despre altceva. Dar este o relație umană: faptul că mă plătești nu înseamnă că nu-mi pasă. Faptul că vii în terapie arată că te-ai hotărât să te ridici. Decizia ta creează totul: o împrejurare sigură, confidențială și primitoare în care punem, împreună, lucrurile în ordine. Iar acesta este un gând atât de liniștitor…!

Așadar, te aștept acolo unde începe schimbarea! Ea nu este doar posibilă, este inevitabilă.